Jeśli podstawiłeś inny i bez efektu, to sprawdź ciśnienie gazu w układzie (lub czujnik).
Ładunki elektrostatyczne
Zwiń
X
-
Ostatnio mam to samo!
Kopie jak wściekła.
Może to z pogodą jest związane?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Januszjak zaloze spodnie dresowe to za kazdym razem zostaje potraktowany prodem,
a tak na poważnie to fakt , ja mam dwa samochody i obydwa kopią jak porąbane . może jakiś mądry człowiek potrafi to wytłumaczyć :?: :!: . ale w/g mnie nie chodzi u o ciuchy , u nas jest w dalszym ciągu zimno i mój ubiór wcale się nie zmienił.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
warto na podwoziu zainstalować PASEK ANTYSTATYCZNY (koszt kilkanaście zł.) odprowadzający ładunki elektryczne z pojazdu http://www.av-car.com/img/pasekanty.jpg
tu jest opis powstawania ładunków elektrostatycznych http://www.ochronapracy.pl/6604.html
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
ja na toyotce znalazłem taki temat i takie rozważania http://www.tkp.org.pl/forum/index.php?topic=14645.0
najlepsze jest to z burzą
Komentarz
-
-
Na to kopanie jest rada :!: podpiąć łańcuszek metalowy na lewą rękę i uziemić drugi koniec do obudowy i kopania nie będzie :lol: :lol: :lol: :lol:
Rozwiązanie w 100% skuteczne ale nie wykonalne :!: :idea:
Jednak stosując do prania waszych ubrań płyn antyelektrostatyczny w 70% minimalizuje wyładowania elektrostatyczne. :idea:
Aby w 99% zapobiec wyładowaniom elektrostatycznym należałoby stosować do prania płyn antyelektrostatyczny i nie pastować auta co chyba jest nie realne :idea: :!: :!: :!:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwenooo :diabelski_usmiech
z buta w drzwi. przez podeszwę nie czuć.tylko zeby pozniej nie kopnelo przy otwieraniu furti albo drzwi . Tak juz mialem przez kilka dni mnie kiedys kopalo to przestalem dotykac sam, ale przy otwarciu furtki dostawalo mi sie :evil:
Komentarz
-
-
mnie tak kopie, że chyba zacznę w gumowcach jeździć. Po wyjściu z auta kopie nawet jak wkładam klucz do zamka garażu. Zima czy lato, nie ma znaczenia, ale muszę przyznać, że najbardziej zależy to od ubrania - w puchowej kurtce jestem pod obstrzałem i czuję się jak E.T., tylko czekam, aż zacznę świecić. "Może to normalne, ale chyba jednak nienormalne..." jak mówił mój dziadek.
Głupie pytanie - co na to podzespoły elektryczne? Czy jak rozświetlam ulicę otwierajac auto każdego poranka to np. c.zamek ma się o co martwić? U mnie właśnie zaczął sie psuć ale tylko od strony kierownika, czyli tam gdzie iskrzę najwięcej.Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
-
Zróbcie sobie mały test. Ubierzcie bawełnianą koszulkę bądź t shirt do tego dżinsy i po problemie. A wystarczy że koszulkę bawełnianą zastąpicie swetrem wełnianym lub bluzą dresową nylonową i problem powraca. Dlaczego? ponieważ włókna wełny i nylonu są drobnozwarte i podczas wykonywania ruchów ocierają się o siebie i elektryzują, na pewno każdy z was kiedyś tego doświadczył, ubierając sweter zobaczył przepływający prąd, a jak wiadomo ciało ludzkie jest dobrym przewodnikiem i ma samo w sobie skumulowane ładunki elektrostatyczne.
Komentarz
-
Komentarz